Top 12 îmbunătățiri pentru locuințe

Alegerea celor mai bune idei de îmbunătățire a locuinței

Îmbunătățirea casei poate fi un proiect interesant pentru proprietarii de case, dar știind ce îmbunătățiri la locuință adaugă valoare poate face ca aceste proiecte să fie mai valoroase. Există nenumărate posibilități atunci când vine vorba de îmbunătățirea locuinței, așa că este important să faceți un plan și să găsiți cele mai bune idei de îmbunătățire a locuinței pentru locuința dvs.

În acest articol, vom acoperi diverse renovări care adaugă valoare, de la îmbunătățiri accesibile la casă până la opțiuni mai extinse. Vom acoperi următoarele proiecte:

 1. Refaceți podeaua din bucătărie și/sau baie
 2. Înlocuiți cada în baia dvs cu o cabină de duș
 3. Schimbați dușurile cu sisteme cu debit scăzut
 4. Adăugați încălzire prin pardoseală în baia dvs
 5. Upgradați sistemele de încălzire, ventilație sau aer condiționat cu o pompă de căldură cu sursă de aer sau cu o pompă de căldură cu sursă de sol
 6. Înlocuiți boilerul vechi cu unul mai eficient, cum ar fi un boiler electric combinat
 7. Utilizați panouri solare termice pentru încălzirea apei menajere
 8. Faceți upgrade la becuri LED
 9. Înlocuiți aparatele vechi cu altele eficiente din punct de vedere energetic
 10. Instalați panouri solare pentru nevoile dvs. de energie electrică
 11. Izolați-vă pereții și mansarda pentru a vă face casa mai eficientă din punct de vedere energetic
 12. Folosiți ferestre din PVC și geamuri termopan

De asemenea, vă vom prezenta diferitele pregătiri pe care trebuie să le faceți înainte de a începe să efectuați aceste renovări, cum ar fi găsirea instalatorului potrivit, obținerea permiselor relevante și tipurile de oportunități de finanțare pentru îmbunătățirea locuinței disponibile pentru dvs.

Care sunt cele mai bune îmbunătățiri ale locuinței?

Alegerea următoarei îmbunătățiri a casei depinde de diverși factori. De exemplu, care este bugetul dumneavoastră? Cât timp speri să locuiești în casa ta? Doriți să creșteți valoarea de revânzare? Vrei să-ți faci casa mai eficientă energetic? Acestea sunt doar câteva întrebări pe care ar trebui să ți le pui înainte de a alege un proiect.

Pentru a vă ajuta în această călătorie, iată câteva îmbunătățiri accesibile la casă pentru a începe cu:

Bucătăria și baia

Dacă doriți să renovați un anumit spațiu, începeți cu bucătăria și băile. Aceste două arii ale casei sunt cel mai probabil să aibă cea mai mare rentabilitate a investiției. Când faceți îmbunătățiri ale băii, luați în considerare schimbarea podelei sau înlocuirea căzii. Schimbările simple pot afecta substanțial valoarea casei tale.

Dacă doriți să economisiți bani făcând mici îmbunătățiri, luați în considerare înlocuirea capului de duș și a toaletei. Toaleta medie de acasă este responsabilă pentru 30% din consumul de apă, ceea ce o face unul dintre cele mai costisitoare sisteme din casa ta. Trecând la un sistem cu debit scăzut, ați putea reduce risipa de apă și puteți economisi bani.

De asemenea, puteți adăuga încălzire prin pardoseală în baia dvs. în timpul renovărilor. Aceasta este o modalitate excelentă de a vă moderniza baia, dar și de a profita la maximum de sistemul dvs. de încălzire. Și cu certitudine va crește valoarea locuinței.

Încălzire și răcire

Încălzirea în pardoseală este doar una dintre modalitățile prin care vă puteți îmbunătăți sistemul de încălzire. De asemenea, puteți efectua renovări la scară mai mare pentru încălzire și răcire.

Dacă sistemul dvs. de încălzire / răcire este puțin depășit, luați în considerare actualizarea acestuia. Există numeroase sisteme de încălzire cu emisii scăzute de carbon, care sunt accesibile și eficiente.

De exemplu, pompele de căldură din sol și aer sunt ecologice pot fi o soluție.

Investiția în surse alternative de energie poate fi, de asemenea, o investiție utilă. Panourile solare pentru apă menajeră și boilerele pe biomasă sunt două opțiuni care ajută la economisire.

Dacă aveți o casă mică sau spațiu limitat, luați în considerare un boiler electric combinat. Aceste boilere sunt mai compacte decât modelele obișnuite și nu eliberează emisii de CO2. De asemenea, sunt mai ieftin de instalat decât cazanele pe gaz, ceea ce le face o investiție utilă dacă lucrați cu un buget restrâns.

Îmbunătățiri pentru locuințe eficiente din punct de vedere energetic

Dacă doriți să reduceți facturile de energie electrică în timp ce vă creșteți valoarea casei, există câteva îmbunătățiri la scară mică pe care le puteți face, precum și unele la scară mai mare.

Aceste proiecte pot varia ca amploare și preț. De exemplu, schimbarea tipului de iluminat de la becuri cu incandescență la becuri LED este un proiect ieftin care va necesita doar câteva minute din timpul dumneavoastră.

Pe de altă parte, înlocuirea aparatelor vechi cu altele eficiente din punct de vedere energetic poate fi puțin mai costisitoare, dar acest lucru va merita. De exemplu, mașinile de spălat vase care au mai mult de 20 de ani risipesc litri de apă în timpul fiecărui ciclu. Achiziționând un model mai nou, puteți economisi apă și economisi bani la facturile de apă. Veți obține beneficii similare achiziționând și alte aparate noi, cum ar fi mașini de spălat și frigidere.

Îmbunătățirile mai substanțiale pot costa un pic mai mult în avans, dar cu siguranță adaugă cea mai mare valoare. Panourile solare sunt o astfel de soluție.

Îmbunătățiri pentru izolație și curenți de aer

Creșteți valoarea casei dvs. și economisiți în continuare energia prin izolarea pereților și mansardei. Alegeți o izolație cu umplutură liberă sau vată pentru a vă izola mansarda pe cont propriu. Acest proiect ar trebui să dureze un singur weekend.

Pentru a vă izola pereții, angajați un profesionist pentru a instala izolația cu spumă prin pulverizare sau utilizați panouri rigide din spumă pentru a face singur munca.

Izolarea ferestrelor și ușilor este o altă modalitate excelentă de a vă izola casa și de a adăuga la valoarea de revânzare.

Ferestrele cu geam dublu sunt foarte eficiente – și chiar și adăugarea de obloane pentru lunile de iarnă va ajuta la blocarea căldurii. De asemenea, puteți înlocui ramele ferestrelor din lemn sau aluminiu cu uPVC, care oferă cel mai înalt nivel de confort termic.

Cum planific o îmbunătățire a locuinței?

Dacă doriți să planificați o îmbunătățire a locuinței, veți dori să vă stabiliți bugetul, calendarul și obiectivele înainte de a începe. Luați în considerare cercetarea diferitelor companii de îmbunătățire a locuinței din zona dvs. și obținerea de cotații pentru a compara.