Ferestre cu geamuri duble

Se obțin prin procesul de vitrare prin care sunt montate două straturi de sticlă, astfel încât să se creeze un mic decalaj de aer între ele. Distanța dintre cele două straturi de sticla este de obicei de 12 până la 16 mm lățime și este umplut fie cu aer uscat normal, fie cu, în unele cazuri, gazul argon.

Cele două foi de sticlă utilizate pentru geamuri duble sunt separate printr-un decalaj subțire de aer și pot menține eficient căldura în interior. Instalarea ferestrelor duble sau a ușilor cu geamuri duble poate adăuga o valoare semnificativă proprietății dvs.

Ferestrele cu geamuri duble sunt o alegere populară pentru proprietarii de case din Romania, deoarece sunt concepute pentru a reduce pierderea de căldură și zgomotul. Spre deosebire de geamurile cu o singură foaie, geamul dublu vă poate economisi mulți bani pe factura de energie și vă reduce semnificativ amprenta de carbon.

Cum funcționează geamul dublu?

Geamul dublu este o modalitate modernă de a izola o clădire și de a preveni în primul rând pierderea de căldură. În loc să aibă un strat de sticlă, ferestrele și ușile duble constau din două panouri. Secretul pentru geamurile duble fiind un izolator atât de bun este un decalaj minuscul între cele două straturi de sticlă, de obicei umplute cu argon, xenon sau krypton.

Gazul din interiorul ferestrelor și ușilor duble reduce transferul de căldură prin convecție. Practic, scade rata cu care energia termică scapă dintr-o parte în alta.

Aerul care este prins între cele două straturi de sticlă creează o barieră care reduce semnificativ pierderea de căldură și zgomotul. Geamul dublu încetinește transferul de căldură printr-un proces numit convecție.

Cu alte cuvinte, aerul dintre panouri nu poate circula corect, deoarece decalajul este prea mic, de aceea transmisia căldurii este încetinită mult. Acest proces oferă geamului dublu proprietățile sale izolatoare.

Chiar dacă procesul de transfer de căldură nu poate fi oprit în întregime, acesta poate ajuta la reducerea imensă a pierderii de căldură și vă poate economisi o sumă semnificativă de bani.

Prin urmare, o clădire echipată cu ferestre și uși cu geam dublu poate duce la o diferență totală de temperatură de până la 20 de grade între interiorul și exteriorul clădirii.

Care sunt componentele unui geam termopan dublu?

Există șase componente cheie pentru ferestrele cu geam dublu:

sticla, cavitatea, etanșarea primară, etanșarea secundară și bara distanțier.

Geamul dublu constă în general din două foi de sticlă recoaptă, călită sau laminată. De asemenea, veți avea de ales între sticlă colorată sau reflectorizantă.

Aceste foi sunt apoi separate de o bară de distanță, creând o cavitate care permite aerului să fie captat, dând geamului dublu proprietățile de izolare. Cadrul distanțier constă de obicei dintr-o componentă care absoarbe toată umezeala pentru a preveni condensul între geamuri.

Pentru a împiedica umiditatea suplimentară să pătrundă în geamul dublu și pentru a capta eficient căldura, două garnituri sunt atașate pe sticlă, etanșarea primară și etanșarea secundară. Etanșarea primară este atașată la exteriorul din jurul geamurilor de sticlă, în timp ce garnitura secundară este atașată la spatele cadrului distanțier.

Tipuri de sticlă pentru ferestre cu geam termopan

Fereastra termopan este puntea de legatura dintre casa noastră și mediul exterior. Din aceasta cauza alegerea ferestrei potrivite pentru casa noastra este un factor important ce nu trebuie trecut cu vederea. Cautarea ferestrelor potrivite pentru casa noastra poate fi o sarcină dificilă deoarece trebuie sa ținem cont de cateva aspecte precum reputația producatorului, materialele folosite, calitatea acestora și prețul acestora.

Un alt element important în alegerea ferestrei termopan potrivite este și sticla termoizolantă folosită în procesul de producție deoarece aceasta poate fi de mai multe tipuri având deci și proprietăți diferite.

Sticla Low-E 

Oferă o protecție ridicată împotriva razelor UV fiind special creată pentru a minimiza cantitatea de lumină infraroșie și ultravioletă care patrunde prin striclă, dar fără a minimiza cantitatea de lumina ce intră în casă.

Geam securizat

Este un tip de sticlă securizată. Este mai durabil decât sticla obișnuită și, prin urmare, reduce riscul de răniri și accidente dacă este spart.

Sticla Laminată

Similar cu sticla securizata sticla laminata este o alegere populara pentru sticla de siguranta si securitate. Este format din două straturi și, prin urmare, este foarte greu de spart.

Sticla colorată

O peliculă adăugată geamului dumneavoastră dublu care reduce transmiterea luminii ultraviolete prin uși și ferestre. Îți protejează mobila de lumina soarelui, îți menține casa mai răcoroasă în timpul verii și îți oferă un nivel mai ridicat de intimitate.

Sticla reflectorizantă

Un finisaj metalic care conferă ușilor și ferestrelor un aspect foarte modern. Vă răcește eficient casa în timpul verii, în timp ce o încălziți iarna prin reflectarea radiațiilor.

Repararea geamurilor duble este ușoară?

Multe forumuri online sugerează sfaturi „Do-It-Yourself” despre cum să reparați unitățile cu geam dublu, dar nu vă recomandăm să luați lucrurile în propriile mâini în acest caz.

Dacă geamul dumneavoastră dublu este deteriorat, există multe motive diferite pentru cum s-ar fi putut întâmpla acest lucru. Un defect foarte frecvent cauzat de uzura de-a lungul timpului este condensul. Dacă observați această defecțiune la una dintre ferestrele cu geam dublu sau ușile cu geam dublu, trebuie să informați imediat instalatorul. Dacă încă sunteți acoperit de garanție, ar trebui să puteți obține o acoperire completă pentru reparație. Cu toate acestea, dacă nu sunteți, s-ar putea să trebuiască să investiți în noi unități cu geam termopan.